Prebacite svoje poslovanje online i pokrenite webshop

laptop gade0fccb6 1280

()

Gospodarska kriva uzrokovan Covid-19 bolešću mnogima je idealna prilika za zaokret u poslovanju.

Nakon aktualne pandemije i prateće gospodarske krize poslovanje će se mijenjati, to je sigurno. Prvo što nam slijedi je takozvana “nova normala”. No, kako nismo epidemiolozi već web poduzetnici nastavimo s onime što znamo.

Mnogi koji dosad nisu, igrom prilika posljednje su godine osjetili čari i jednostavnosti online kupovine te dostave do kućnog praga.

I znate što?

Dopalo im se.

Dopalo im se što ne moraju gubiti vrijeme tražeći parkiralište, što se ne moraju naguravati sa strancima po odjelima s akcijama, što ne moraju čekati u redovima na blagajni, što ne moraju tegliti vrećice, razmišljati o kolicima. Svoje dragocjeno vrijeme mogu provoditi uz omiljenu TV seriju, film, radeći jogu, družiti se s obitelji.

Prednosti i blagodati web trgovina nisu usmjerene samo kupcima, već i trgovcima. Budimo skroz iskreni, Hrvatska prilično kaska za svijetom, a ponajviše u raširenosti i korištenju online servisa i web trgovina.

Primjerice skoro sav razvijeni svijet, a kojem težimo, poslovanje je prebacio online. Europa i SAD su nam poznati predvodnici u tome i to nema potreba analizirati. U Kini primjerice više nema keša, a online kupovina je nešto bez čega ondašnja gospodarska klima teško da bi uspjela i bila na ovom nivou gdje je sad.

Na Bliskom istoku, primjerice Dubaiju, postoje instant web online dućani s InHouse dostavnom službom koji opskrbljuju špecerajem stanovnike pojedinačnih zgrada, kvartova. Ne izlazi se kupcu u kupovinu na 40+ stupnjeva. I oni su to znali prepoznati.

Domaći poduzetnici koji su svoje poslovanje prebacili online već sad uviđaju koliko je web dućan jednostavnije, jeftinije i naposljetku praktičnije rješenje. Svi oni koji su dosad imali ili su nedavno pokrenuli web dućan sada imaju pune ruke posla.

Da, dok mnogi sjede doma i razmišljate kako dalje jer vam je dućan zatvoren te objašnjavaju potencijalnim kupcima da im se za narudžbe javljaju telefonski ili mailom, ovi gore spomenuti trljaju ruke te mole za strpljenje i više vremena jer zbog velikog obima narudžbi ne stignu sve servirati u zadanim rokovima. Mnogi otpuštaju, oni zapošljavaju.

Jeste li možda primijetili povećanu količinu oglasa o uslugama izrade web dućana? Ima svega, dobrog, ne tako dobrog, povoljnog, skupog, uz mjesečni najam, jednokratno. Nije to bez veze. Trendovi idu u tom smjeru.

Promjene su neizbježne, jer kad i prođe ova pandemija, samo je pitanje vremena kad će stići sljedeća? Mislite da ćemo po tom pitanju kao vrsta nešto naučiti?

Ujedno smo i svjedoci da se može kad se mora – online i bez šaltera.

Može se živjeti i raditi bez pečata, papira, šetanja po raznim uredima, odlazaka na kioske po biljege i naravno nervoznih zaposlenika, a sustav funkcionira. Kako to?

Dopustite da vam pomognemo da krenete s poslovanjem kako to inače radi cijeli svijet – online.

Promjene su neizbježne, ali kao i sve drugo, nakon određenog vremena doći će do zasićenja. Prvi web dućani u ovoj krizi ubrat će većinu meda i mlijeka, postaviti dobre temelje, razviti logistiku, reputaciju, a ako će dobro poslovati i povjerenje kupaca. Ono što pak je najbitnije bit će na dobrom glasu.

Jer, prvi se pamte.

Svi koji će stići kasnije, će biti drugi, treći, peti, deseti i prvo što će trebati je dokazivati da su bolji od onih prvih. Prvih koji već imaju povjerenje, veliku bazu kupaca i klijenata.

Jesmo li dobri ili ne baš toliko dobri u onome što radimo provjerite na ovoj poveznici. Osnovnu web trgovinu možete imati u roku od tjedan dana. I u slijedećem periodu dok vam web shop radi i donosi novac, možete dalje ulagati u njega i proširivati mogućnosti.

S web trgovinom možete krenuti za manje od tjedan dana.

Primati narudžbe, primati virmanske uplate i postaviti osnovno poslovanje na dobre i čvrste temelje. Nakon toga slijede finese, slijede sustavi kartične naplate, slijede optimizacije za tražilice, slijedi marketing na društvenim mrežama, slijedi puno toga.

Sve je to živući organizam kojeg treba hraniti i nadograđivati.

Mi vam nudimo kvalitetan start.

Ali ipak uvjereni smo da vam investicija u web trgovinu neće biti preveliko financijsko opterećenje s obzirom na situaciju, potencijal i neizbježni standard u bliskoj budućnosti.

Prvo što svi mi trebamo prihvatiti je činjenica da ulaganje u web dućan nije trošenje novaca već investicija. Ako odigrate dobre karte, a mi ćemo vam u tome pomoći, povrat investicije je prilično siguran. Formiranje budžeta za gore spomenute naknadne marketinške aktivnosti je prilično sigurno.

A nakon toga slijedi samo rast.

Ne kupujete novi auto koji će vam biti samo trošak. Kupujete web trgovina koja će biti prihod.

Da li vi riskirate? Ako se i dogodi da dođete pred zid i posao nikako da krene, imamo razumijevanja, nećemo vam utjerivati ostatak novaca. Web dućan možemo bilo kada ugasiti i ako (kad) se odlučite ponovno krenuti upalimo ga. Opet vam pomognemo stati na noge. Tu se krije naša solidarnost.

Mi smo svoj potez prema promjenama koje želimo i moramo napraviti učinili, dajemo vam naše znanje, iskustvo i povjerenje na raspolaganje.

Ako mislite da trebate web shop, u pravu ste. Ako trebate iskusni tim, obratite nam se sa povjerenjem!

Da li vam je ovaj članak koristan?

Ocjenite članak, i pomognite nam pisati što kvalitetnije tekstove!


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.