Pisanje tekstova za web stranice

Pisanje tekstova za web stranice je nova usluga u našoj ponudi. Namijenjena je prvenstveno našim klijentima koji uz uslugu izrade web stranice trebaju i pripremljen materijal za web stranicu.

Pisanje sadržaja za web stranicu (engl. copywriting) je danas je više nego ikada jako bitan dio procesa izrade web stranice.

Materijali potrebni za izradu i uređenje web stranice uglavnom se sastoje od kvalitetnih (po mogućnosti profesionalnih) fotografija Vašeg poslovanja / portfolia / radova ili proizvoda, fotografija vašeg objekta (interijer i eksterijer), fotografija koje opisuju djelatnost koju želite predstaviti, tekstova / članaka koji pokrivaju osnovne informacije vezane za djelatnost, proizvod, poduzeće ili osobu koju predstavljate publici, te Vaših vlastitih ideja o tome kakvom vidite svoju web stranicu.

Jeste li znali da vam dobro napisani tekst povećava broj konverzija (kupnji) vaših proizvoda i usluga?

Važno je da vašu web stranicu ispunimo atraktivnim sadržajem kako bi privukli željene klijente. U početku poslovanja, potencijalni klijenti vas neće pronalaziti preko imena tvrtke (branda) nego će do vaše web stranice doći putem tražilica.

Na tražilicama potencijalni kupci koriste riječi koje pobliže opisuju uslugu na tom području (primjer potencijalni posjetitelj može pretraživati “krovopokrivač Split” i ako vi imate tekst o usluzi krovopokrivačkim radovima, na tom području bi trebali biti visoko rangirani na tražilicama).

Pisanje tekstova za web stranice
Pisanje tekstova za web stranice

Upravo zato je važno da na vašoj web stranici imate tekstove / slike / video materijale koji će dovesti ciljanu publiku do vas. Ako dobro napišete sadržaj za web stranicu napravili ste dobru osnovu za kvalitetnu SEO optimizaciju. SEO je potreban za pozicioniranje vaših web stranica na tražilicama poput Googlea, Binga i Yahooa.

Što sve pišemo i koje materijale možemo pripremiti:

 • tekstovi o vašoj firmi
 • fotografije za web stranice
 • tekstovi o vašim proizvodima i uslugama
 • tekstovi za webshopove
 • vijesti / novosti za blog
 • recenzije proizvoda
 • recenzije usluga
 • tekstovi za oglase
 • izrada infografika (primjer)
 • izrada promo videa (primjer)

… i sve ostalo što vam može biti potrebno, po dogovoru.

Cijena pisanja tekstova za web stranice

Ako nemate inspiraciju ili vremena za pisanje sadržaja za vašu web stranicu, ili nemate znanja za tekstove prilagođene tražilicama, možemo to napraviti umjesto vas. Možemo Vam ponuditi uslugu pisanja tekstova za vaše web stranice. Cijenu naravno određuje veličina narudžbe, te rok isporuke. Prema dosadašnjem iskustvu tipična web stranica neke tvrtke ima od 10 kartica teksta pa na više.

Kartica teksta ili kraće samo kartica je mjerna jedinica za izračunavanje količine teksta u dokumentu. Jedna kartica predstavlja minimalno 1500 mjesta do maksimalno 1800 mjesta u dokumentu, u koja se računaju svi slovni i brojčani znakovi, svi simboli, znakovi interpunkcije te razmaci (prazna mjesta unutar teksta).

Cijena pisanja sadržaja je od 150 do 250kn po novinskoj kartici teksta (1800 znakova), ovisno o tome da li je tekst stručan, jeziku itd. To znači da bi vaša investicija u kvalitetne tekstove iznosila za početak samo 1500 do 2500kn, za web stranicu manje tvrtke ili obrta. Na cijenu utječu rokovi isporuke tekstova, količina te područje o kojem se piše. Na veće količine teksta mogući su popusti.

Tipična web stranica manjeg obrta ili tvrtke ima slijedeće tekstove / podstranice:

 • stranica “O nama”, koja ukratko predstavlja tvrtku, proizvode/usluge, ključne osobe i reference
 • podstranica za svaku uslugu ili kategoriju (barem 300 riječi za svaku uslugu)
 • tzv. pravne tekstove (Politika privatnosti, Uvjete korištenja, Izjavu o kolačićima, Impressum)
 • galeriju slika interijera, eksterijera, proizvoda, ili opisnih slika koje opisuju usluge
 • naslovnu stranicu sa sliderom, galerijom slike, pozivom klijentu na kontakt (CTA – Call to Action)
 • kontakt podstranicu

Većini klijenata ponudimo i izradu barem jedne infografike i barem jednog promo videa.

Ako se odlučite za pisanje tekstova za web stranice kod nas, besplatno ćemo vam napraviti jednu infografiku i jedan promo video. Cijena izrade materijala kreće od 1500kn za cijelu web stranicu.

Ostavite dobar prvi dojam jer imate samo 5 do 15 sekundi da uvjerite posjetioce da ostanu na vašoj web stranici, a jedan od glavnih faktora je i dobro napisan tekst koji će privući i zadržati posjetioca na vašoj web stranici!

Uvjerili ste se da je baš ovo ponuda za vas? Ispunite kontakt obrazac i javite nam se!

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš broj telefona: (kako bi Vas mogli nazvati i dogovoriti se o detaljima):

  Vaš e-mail (obavezno)

  Recite nam više detalja o Vašoj budućoj ili trenutnoj web stranici za koju trebate tekst / fotografije / promo video.